W bukiecie są białe , czerwone i niebieskie kwiaty.
Białe symbolizują niewinność, czystość, pokój i spokój.
Czerwone: serce miłością rozpalone, wschody i zachody słońca.
A niebieskie niebiańskie szczęście.
Jest też czarny kwiat.
Symbolizuje : żałobę, bezksiężycową noc, ciemny charakter.
Na szczęście braknie czarnych kwiatów.
A miłość ma inne kolory.