Walka

Konrad Koper

 

Naprzeciw  siebie, stoją dwie armie.

 

Białe wojsko ma na godle krzyż.

Tą armią dowodzi Bóg.

Czarne wojsko ma na godle trupią czaszkę.

Tą armią dowodzi Lucyfer.

 

Po obu stronach walczą nieśmiertelni wojownicy.

Bije się miłość i nienawiść, cnota i wyuzdanie…

Raz biorą górę wojska białe, raz czarne.

 

I będą walczyć do końca świata.

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 4 sierpnia 2013
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    a wiersz... gdzie kuźwa się podział wiersz?!!!

    · Zgłoś · 11 lat
  • abc
    Grzesiek, może go w ogóle nie było, jest tylko dualizm to za mało na rzeczywistość. ;-)

    · Zgłoś · 11 lat