Literatura

"Tęsknota" (wiersz)

Ewa

w Tobie Najmilsza

najpiękniej pachnie prosty kwiat

ziarnko piasku pod Twymi nogami

radośnie podskakuje na jedynej nodze

a każdy wiersz porywa się na duszę

ciągnąc ku bezkresie

 

bo z Tobą świat otworem stoi

ze zrozumieniem okrywasz go ramionami

serce przykrywasz anielskim piórem

łagodząc zwilgotniały ból

usadzasz w siedmiomilowym bucie

ciągnąc ku niemożliwemu

 

dziś stokrotka spojrzała na mnie pytająco

liście z drzew spadają posmutniałe

nawet słońce zachodzi mniej czerwonawe

 

gdybyś, kiedyś, może

zechciała

wróć

niezapowiedziana


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 6 sierpnia 2013, 10:32
tekst kalendarzowo-pamiętnikowy
- nadczynność
- nadimiesłowowość
- nadakcentowość - to jest podobno tekst z ogólnym mianem "w", a nie list do wszystkich

trzymać się minuskuły bez wyjątków, chyba, że:

"gdybyś, kiedyś, może <------------------
zechciała
wróć
niezapowiedziana"

te dwa przecinki mają robić za całą interpunkcję usprawiedliwiając..........................tym samym stosowanie (wyjątkowo) majuskuły, acz to i tak jest nieodpowiednie...
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Tym razem zgodzę się z Mithrilem :)
przysłano: 6 sierpnia 2013 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca