Literatura

Scena (wiersz)

Piotro

Zmieniając się dumnie,
Widząc poprzez dzień tylko popołudnie,
Sensu jedynie trwania,
Mamy coś wspólnego do odegrania.

 

Może być to scena aktu,
Grając 2-planową rolę,
W czasach reżyserki głupców,
Codziennie tworząc inną historię.

 

Kardiopatią miłosci do życia.
Ziscić się w ludzkiej nienawisci.
Gubiąc elementarz zachowań,
W profesjonalizmie fałszywej logiki.

 

A więc dokąd?
Czyżby idealnym wyjście ze sceny?
Krocząc poprzez blasku widowni,
Zatracając w myślach goniąc siebie.

 

I tak objetośc sporu maleje,
Światła kurtyn, sceny przymykają.
Aktorzyna zejśc nie chcę.
Niemając wyboru, do zaplecza udając się.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 sierpnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Wątpliwość
Piotro
Nostalgia
Piotro

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca