Literatura

Wątpliwość (wiersz)

Piotro

Widząc pustkę,
Niczym wobec spustoszeń w polu.
Bezradności żywiołów natury,
Bedąc nadal strutym.

 

Lekarstwem samotności jest zło,
Tłumacząc iż powoli znikam.
Wypalając się, reszty zmysłów dotykam.
Ucieczka możliwą alternatywą?

 

A więc pakując reszte zycia,
Spogladając ku górze,
Obserwując reszte szczerych uśmiechów.
Gnam mowiąc, że nadal dobrze widzę.

 

Gdzie mógłbym być?
By dotknąc stoicyzmu jak Św.Gralla.
Możliwe sytuacje stwarzają nasze marzenia,
Pomimo szarosci dnia,idz!

 

Trwam przy tym czym mowię.
Nie jesteś sam przyjacielu złoty,
Każdą wibracje przesylam subiektywnie,
Empirycznie stanowczy w czynie.

 

Naszą siłą pomimo rozpaczy,
Bywa indywidualizm ktory prowadzi,
Niczym moc która jest zawiła.
Do zrozumienia szczęścia, mądrości instnienia.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 6 sierpnia 2013, 12:35
..............................nadimiesłowowa (w lyteryfkach) zagadanka
Ata
Ata 9 sierpnia 2013, 13:45
Zbyt dosłownie, miejscami jak rapowanie /strofa piąta/. "idz!" - literówka. poza tym po przecinku powinien być odstęp.
"Trwam przy tym czym mowię" - poza literówką to zdanie nie ma sensu, chyba, że trwasz przy ustach, albo /co bardziej prawdopodobne/ zgubiłeś - o -.
Czytając dalej w niektórych słowach zapominasz polskich znaków /już nie będę ich wymieniać/.
Przed wrzuceniem tekstu na stronę, warto przyjrzeć się mu pod względem estetycznym, z szacunku dla odbiorców.
Piotro 9 sierpnia 2013, 16:25
"Trwam przy tym czym mowię"- NIe rzucać słów na marne?Czynić to, co często mowimy choć o tym zapominamy?Czy uważasz Agatko iż widząc czyjąś wade ortograficzną brakuje jej rownież u Ciebie?:)Dziękuje za uwagi.
przysłano: 6 sierpnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Scena
Piotro
Nostalgia
Piotro

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca