najbardziej długowieczne cywilizacje
zaczną ścierać się
na pył
radioaktywny okres półrozpadu
będzie trzaskać na licznikach
tysiącleciami
bakterie w naszych trzewiach
urosną i zmienią się
w piranie
w decydującym o wszystkim momencie
nitjer
nitjer
Wiersz
·
7 sierpnia 2013
...................a tak
kolejna, futurystyczna wyliczanka
ABOJAWIEM. Ludzie najgorszą rzeczywistość próbują oswoić i często im się to nie najgorzej udaje. W tym przypadku - jak mi się widzi - byłoby to niezwykle trudne. I jeśli udawałoby się mimo wszystko, to chwilowo, sporadycznie. Za cenę wielkiego bólu i trudu.
Bardzo dziękuję Wam za czytanie i przedstawione opinie.
Pozdrawiam.