Kraina Cieni

Outsider

W krainie cieni
Zyja slepe ptaki
Wija gniazda z cegiel
ubranych w zielone mundurki
Lkaja jak matki
zagubione w skrzypcach
Niebo jest dla nich dalekim sufitem
odzianym w cicha melodie nocy.
Skrzydla spiewaja nieczysta piesn...
Piesn o ludziach zagubionych we wnetrzu wodospadu.

Tak plytko w krainie cieni
... a ptaki wciaz szepcza , ze nie ma tam brzegu...
Outsider
Outsider
Wiersz · 8 kwietnia 2001
anonim
  • Szymon
    Przepięknie napisałaś ten wiersz ;-) Używasz tu pięknych słów, poruszajacych i niebanalnych ;-) .

    · Zgłoś · 17 lat