*** (krajobraz)

[RainMaker]

Rozumiesz?
Nie zasnę nocą
Kiedy cisza

A może
Koci skowyt
Za oknem

Nocy pieśń

Rozumiesz?
Wtopię się w tafli
Szklanej blok

Będzie widać z ulicy
Ciemna
Nocą ikona człowieka

Obdrapana rama
Okna

Szamotany krok
Od łba do
Kociego łba

Rozumiesz?

Nie zasnę nocą
Kiedy cisza




Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 11 głosów
[RainMaker]
[RainMaker]
Wiersz · 23 kwietnia 2001
anonim