Literatura

sztaheta (wiersz)

Jacek Sen

będą achy i ohy
(znów zaliczę na piątkę)
zmienię zieleń na zieleń
i zostanę dzieciątkiem

/- is it sale ?
- nie, nie ma tak łatwo/

* * * * *

będą werble bić w werble
pękną struny znaczeniom
aż rozstroi się ucho
w dal przecudnie jedyną

/- is it self ??
- nie, nie ma tak łatwo/

będą śmichy i chichy
znów zaproszę na słońce
aż się plamy nade mnę
skrzykną w przestrzeń dziecięcą

zmienię skutki w przyczyny
oddam bogom cesarskie
naturalnie
odpłynę
naturalnym naparstkiem

/- is it safe ???
- nie, nie ma tak łatwo/



jsen

słaby 11 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 kwietnia 2001

Inne teksty autora

Czarny tryptyk
Jacek Sen
przekrój
Jacek Sen

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca