Wcześniak
wieslaw
Techno grają?
Znakomicie!
Rżnie kapela,proszą panie
-Maj festynów tętni
życiem,
Chmielne pary sączą danie.
Trzeszczą kufle,
pełne piany,
Gną się ławy znojne ciżbą,
Pobielane
dudnią ściany,
Miłośnicy tanga gwiżdżą.
Tłum wiruje-stan ekstazy!
Piruety mętnych
myśli
-Skołtunione tłem obrazy...
Struposzały wcześniak
wyśni.
wieslaw
Wiersz
·
21 kwietnia 2001