Gwiazda

Klamzi

Zapalmy, zapalmy się;
Wypalmy, wypalmy się,
- Lecz po co - pytam
I pytam - gdzie?

Napijmy, napijmy się;
Zrozummy, zrozummy się,
Ale nie dzisiaj,
Nie dzisiaj, nie.

Chodźmy, chodźmy już;
Biegnijmy, biegnijmy już,
Bo śmierć już czeka,
I jest tuż, tuż.

Więc idąc palę i pijąc wypalam
A biegnąc widzę, że upadam
W końcu już wiedząc
Nie rozumiejąc
Padam
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny+ 5 głosów
Klamzi
Klamzi
Wiersz · 21 kwietnia 2001
anonim