Literatura

Gwiazda (wiersz)

Klamzi

Zapalmy, zapalmy się;
Wypalmy, wypalmy się,
- Lecz po co - pytam
I pytam - gdzie?

Napijmy, napijmy się;
Zrozummy, zrozummy się,
Ale nie dzisiaj,
Nie dzisiaj, nie.

Chodźmy, chodźmy już;
Biegnijmy, biegnijmy już,
Bo śmierć już czeka,
I jest tuż, tuż.

Więc idąc palę i pijąc wypalam
A biegnąc widzę, że upadam
W końcu już wiedząc
Nie rozumiejąc
Padam

słaby– 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 kwietnia 2001

Inne teksty autora

Plan
Klamzi
Strata
Klamzi

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca