Literatura

Ofiaruję... (wiersz)

Wojciech Kowalewski

wiersz z tomiku : "per aspera ad astra"
ofiaruję Ci klucze do komnat mojej duszy
bo całe moje życie
czekałem na twoje sprawiedliwe oczy
a teraz znalazłem i zniszczyłem
to co zabierało mi moje marzenia

spójrz w górę (ukochana) gwiazdy świecą dla nas
moje oczy malują naszą przyszłość
twoje usta - utęskniona wiosna

więc otwórz swe serce
i wtul się głęboko w me słowa
pachnące twymi nieśmiałymi marzeniami

gdy przyjdzie wieczór, wyszeptam ci bajeczkę
o bezsensownej miłości sprzed lat

a ty przygarniesz mój samotny oddech
kołysząc mnie pocałunkami do snu

... nazajutrz rozbijemy zegary

niczego sobie– 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
patrybcd
patrybcd 22 grudnia 2006, 17:33
to ten pilkarz??
przysłano: 24 kwietnia 2001

Inne teksty autora

Pamiętasz...
Wojciech Kowalewski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca