Złoże pary.

wieslaw

Dziś napiszę wierszy kilka
-Trochejami karząc wersy...
Stworzę pary:czwarty z pierwszym,
Drugi z trzecim-ledwie chwilka!

Zagadkowe złożę pary
-Nie daj Boże prostym słowem...
Ogoliłem rymom głowę
-Styl młodzieńczy,wers zaś...stary!


Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 6 głosów
wieslaw
wieslaw
Wiersz · 25 kwietnia 2001
anonim