Płyń.

wieslaw

Płyń.

Płyn powabem pian płynących...
Spieniał spieniacz pracujący

-Piw u dna układał ukwiał
I spiętrzeniem stał i ulał.

Żółtozłotym plótł warkoczem
Kufla śliskie strome zbocze.

Rozrośnięciem pian gdy podrósł...
Czubkiem splamił własny obrus.
wieslaw
wieslaw
Wiersz · 27 kwietnia 2001
anonim