Literatura

uczucie i pora (wiersz)

taoo

ty jesteś jak ona,
wieczna i nie przemijąjaca,
oczekiwana z utęsknieniem,
piękna i nie wzruszona.

myśląc o przemijaniu
podziwiam ciebie i ja,
obie jesteście cudowne,
tak nietrwałe lecz bez trosk.

budzicie się i zasypiacie
podziwiając świat,
obdarowując go swymi wdziękami,
nieprzejęte istnieniem innych,

tworów które podziwiają was
nie wiedząc nawet o tym,
że sprawiacie im ból...
wywołany przemijaniem.

jesteście okrótne...
pojawiacie się i odchodzicie
nie pytając o zgodę,
zapatrzone w swe piękno...

wasza uroda odurza nas,
świadomie sprawiając,
że zapominamy o fakcie...

kiedyś nie będzie was.

słaby 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
5 maja 2007, 15:15
ujdzie za długi i nudzi te czytanie
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 6 maja 2001

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca