młodzi gniewni

Onir

paszcze otwierają
gadu gadu
ślepe oczy
głuche uszy
poeci w koszulkach
z Kurtem Cobain'em

nawet Miłość, Przyjaźń i Muzykę
wyświechtali telewizorami
zagłuszuli radiami
gadu gadu
o dupie Maryni

W sercu pustka
tylko strach ich
jeszcze ludźmi czyni
że kiedyś
trzeba będzie dorosnąć

wyłączysz gadu gadu
cisza
zdejmiesz maskę
pustka
to właśnie ty
 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 27 głosów
Onir
Onir
Wiersz · 11 maja 2001
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    magda
    bardzo mi się podoba, dobrze oddaje dzisiejszą rzeczywistość młodych ludzi

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    Anonimowy Użytkownik
    afdiuayeuirhyiuwaeyfihsfhiahlj

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    Anonimowy Użytkownik
    jest okhdajshashydhkjbh hjuhwlbaslidhy g

    · Zgłoś · 17 lat temu