Gdy umierają ideały

Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper


Jesteśmy sami
Na wzgórzach nie czekają już bracia
Siostry nie plotą dla nas warkoczyków

Strzeżmy się tych
Którzy mówią, że pięknie śpiewamy
Którzy chyląc głowy oczekują kary
Którzy nie płaczą nigdy nad sobą

Gdziekolwiek pójdziemy
Nikt na nas nie czeka
Puste okna witają bólem przemijania

Paląc ziele na plaży
Patrzymy w oczy
Osamotnieniu


Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Wiersz · 22 września 1999
anonim