[* * *]

Nieznany

gdy nadejdzie czas
i zgaśnie płomień twego życia
a dusza pogrąży się w ciemności
zrozumiesz
że biel zawsze czernią była

płomień cierpienia spala ciało
zostaniesz tylko ty
wraz z pojawieniem się we wrotach prawdy
zakończysz swe istnienie

Oceń ten tekst
Nieznany
Nieznany
Wiersz · 21 stycznia 2000
anonim