***

Biernacki

Bez znieczulenia
kroją nas,
bez litości.
Bo my pomyliliśmy świat.
Gdzie wielkie przestrzenie?
miłości dozgonne...

Szczęśliwe dni
w łonie matki,
gdy ciemność i cisza
bez uczuć jeszcze
były...
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 19 głosów
Biernacki
Biernacki
Wiersz · 20 maja 2001
anonim