Literatura

Bezmyślnie (wiersz)

Jarosław Komuda

Włosy myślą o podbrzuszu.
Oczy myślą o ustach.
Dłonie myślą o biodrach.
Nogi myślą o stopach.
Nos myśli o udach.
Język myśli o piersiach.
Palce myślą o palcach.

Szyja myśli o pocałunku.
Ucho myśli o oddechu.
Sutki myślą o wargach.

Słowa, dla których nie wymyślono nazw myślą o sobie wzajem.
Bezmyślne wyrazy hulają w chwilach bezmyślności.

niczego sobie– 14 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 maja 2001

Inne teksty autora

***
Jarosław Komuda
Na królewskim dworcu
Jarosław Komuda
Kolacja
Jarosław Komuda

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca