Ostry zakręt

Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper


Płynie rzeka miłości
Przysiadam na jej brzegu
Jestem bezpieczna
Śmieję się
Wstaję
Biegnę
Zanurzam w wodę
Wokół tylko złote syreny
Którym kochać - nie chodzić - dano
Wszystko tonie
Zachłystuję się

Zawodzi miłosne
Koło ratunkowe


Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Wiersz · 22 września 1999
anonim