Samo życie

Kwiatuszek

Jestem, stoję i patrzę,
Jak moje życie przemija
Szczęśliwie?
Nie zawsze, ale...
Z czasem - coraz weselej
Żyje się na świecie
Poznaje nowych ludzi
Kocham i nienawidzę
Śmieję się i płaczę
Czy jestem już dorosła?
Nie!? Jeszcze nie przeżyłam
nawet połowy swojego życia...
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 9 głosów
Kwiatuszek
Kwiatuszek
Wiersz · 20 lutego 2000
anonim