Jest takie słowo, co dużo mówi
Szeptane Tej, którą się lubi,
Szeptane cicho, by nie uciekło,
By wzrok Jej złagodniał
I serce zmiękło
Chcę Tobie szeptać do uszka małego,
Delikatnego, rozkosznie ciepłego
To słowo piękne, pełne miłości,
Delikatności i życia radości
Chcę Tobie szeptać, że Ciebie kocham!