Wieczór i poranek

Robercik

Zamykam oczy w noc zapomnienia,
W świetle latarni, w blasku księżyca,
W pościeli szukam Twego imienia,
Którym się serce moje zachwyca
***
Otwieram oczy gdy ranek wstaje,
Słońce się budzi, przyświeca w oczy,
W pamięci długo mi pozostanie
Obraz tej pięknej, upojnej nocy






Robercik
Robercik
Wiersz · 21 lutego 2000
anonim