***(w bujanym fotelu)

[RainMaker]

Piękna śmierć
Kwietna Pani
Zabujana w fotelu
Co w rogu sypialni
Stał kątem

Z kotem białym
Na kolanach
Lekko rozkołysana
Szeptała zaklęcia
O miejscach magii

Zauroczony urokiem
Wpatrzony w kształtność
Siedziałem niemy na skraju
Łóżka i jawy
Ni słowo nie padło prócz szeptu jej


...Śpij...



Śnię

[RainMaker]
[RainMaker]
Wiersz · 9 czerwca 2001
anonim