Tęsknota

Robercik

Znowu sam
Prócz gwiazd na niebie
W uszach brzmi noc przeplatana
Ciszą, jękiem wiatru
I Twoim głosem...
W oku łza srebrnieje szklista
Wylana w tęsknocie
Na próżno...
Dłonie tęsknią za Twoją sylwetką
Tańczącą wśród traw
Wysokich
Usta - za smakiem
Serce - za miłością
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 3 głosy
Robercik
Robercik
Wiersz · 27 lutego 2000
anonim