"Strange Days"
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Był taki wieczór ...
Posępny księżyc świecił na niebie
Najsilniejszy nawet wiatr
Nie przywiałby myśli kolorowych do mojej głowy
Był taki wieczór ...
Usłyszałam muzykę
Podszedłeś z uśmiechem na ustach
Wprowadziłeś mnie
Na drogę wiodącą do zrozumienia
Próbowaliśmy dojść tam -
gdzie tylko Jimmiemu się udało
Tak jak on
Chciałam spróbować wszystkiego
Wówczas powiedziałeś
Że już nigdy nie odbędziemy wspólnej podróży w mrok
Dziś patrzę w lustro
I widzę tylko trupę ulicznych cyrkowców
Wiem
Że gdy muzyka przestanie grać
Zgaśnie światło dla wszystkich
Boję się ciemności ...
< THE DOORS ; STRANGE DAYS ; 1967 >
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Wiersz
·
22 września 1999