Literatura

Na próżno (wiersz)

Łukasz Jarzębak

Chciałem nazwać
Kołatanie tych wszystkich
Pieszczot w goršce popołudnia
Zapomnianych dni

Szukałem w złoœci
Twego potu na paznokciach
I jęczmieniem poharatanych
Włosów na goršcej ziemi

Na próżno

Brak języka w oddechu twej skóry
I złoœć na twym łonie
Prowadziły mnie do ucieczki
Pod samotnš topolę

Tam na wzgórzu nie wiał już wiatr -
Nastał błogi bezruch mechanizmu
Dotyku

niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 czerwca 2001

Inne teksty autora

Glina
Łukasz Jarzębak
Łzy
Łukasz Jarzębak
Do Józefa
Łukasz Jarzębak
Modlitwa
Łukasz Jarzębak

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca