Literatura

wyżej (wiersz)

gaga

trudno mi o opis (jeden z niewielu porządnych erotyków, tym razem z ambicjami architektonicznymi - przyp. Szluger)
właściwie nie wiem jak dalece kocham twoje ciało
chyba jest dla mnie jak organiczny składnik
niezbędny do życia
nie wiem też jak dalece kocham twój zapach
po prostu totalny brak kontroli nad błędnikiem
nawet w tej chwili czuję twoje dłonie
sunące bardziej niż delikatnie przez mój brzuch
magłabym z pamięci odtworzyć stelaż twoich pleców
dłoni, stóp, kości twarzy
i wszystkie oplatające te kontrukcje mięśnie i ścięgna
zanim jednak stworzę cię na nowo
zdążę opaść z sił i zaplątać się we wspomnienia
jak budowniczy babel splątali swe języki
nie ma pozwolenia na sięganie do nieba


niczego sobie– 5 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 sierpnia 2001

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca