Literatura

Ciche wyrzuty sumienia (wiersz)

Guniaczek

Przepraszam...
Kosz na śmieci…
Szczątki codziennego życia…
Odpadki istnienia…
Wyrzutki…
Przeżuta guma do żucia
Zapisana kartka papieru
Stemperowany ołówek
To wszystko co z niego zostało
Mały, pogryziony ołówek
Wyrzucony w otchłań…
Jego śmierci…

Kosz… najgłębszy symbol…
Codzienności…
Jego wnętrze nas przerasta…
Jest nieskończone…
Gardzimy nim…
Wstydzimy się go…
Przepraszam, że to robię…
Wybacz…

niczego sobie 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 13 lipca 2001

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca