pleśniowe migdały,orzechowe migdały

Dante

serce piecze kiedy kobieta podpala pod mrokiem
witając mnie z jej rozmokniętymi udami
wystającymi-jakby na stałe-na fotelu
u wyjścia tętnicy-tak szerokiej i tak długiej-podpiętej
pod stanik czerwony z falbankami
kilkakrotnie zapatrzony w twoje migdały
orzechowe-moje pleśniowe do wycięcia-
witamy się zawsze na dworcu w czasie
nieustającego deszczu z wyciągniętymi machającymi
palcami
Dante
Dante
Wiersz · 7 sierpnia 2001
anonim