Oto ja. Wobec wszystkich człowiek przy zdrowych zmysłach.
Nic nie uważam. Nie mam i nie wiem.
Jeden jest strach i jedna miłość.
Nie jestem Bogiem wśród ludzi.
Nie znam języków warunkujących przetrwanie.
Nie bywało mi się w świecie.
Wojna?
Nie. Jestem człowiekiem, który wzrastał w pokoju.
O przeszłości wiem nic, o nowym zupełnie.
I nie dbam o przyszłość.
Wy, których usta są na podobieństwo Boga
Zrozumcie świat pełen kwiatów
Nie siejcie w nim cebuli
Nie każcie płakać
I wy jesteście ludzmi.
Acha
Wiersz
·
10 sierpnia 2001
-
DAMANOstatnie strofy zagraly mi na uczuciach.Bardzo pieknie.
-
niktszkoda, ze nie skresliles polowy slow
-
MILENAKTO KOLWIEK TO PISAŁ JEST SUPER TEN KTO NAPISAŁ JEST OKI CZŁOWIEK TO WIDAĆ
-
FifkaCztery ostatnie wersy sa śliczne i bardzo trafiły mi do serca, ogólnie super wierszyk!!!
-
ptrCebula jest zdrowa. Siejcie dużo cebuli.
-
AMgiełkaOto Acha:) Pozdrawiam:)