Oto ja

Acha

Oto ja. Wobec wszystkich człowiek przy zdrowych zmysłach.
Nic nie uważam. Nie mam i nie wiem.
Jeden jest strach i jedna miłość.
Nie jestem Bogiem wśród ludzi.
Nie znam języków warunkujących przetrwanie.
Nie bywało mi się w świecie.
Wojna?
Nie. Jestem człowiekiem, który wzrastał w pokoju.
O przeszłości wiem nic, o nowym zupełnie.
I nie dbam o przyszłość.
Wy, których usta są na podobieństwo Boga
Zrozumcie świat pełen kwiatów
Nie siejcie w nim cebuli
Nie każcie płakać
I wy jesteście ludzmi.
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 16 głosów
Acha
Acha
Wiersz · 10 sierpnia 2001
anonim
  • AMgiełka
    Oto Acha:) Pozdrawiam:)

    · Zgłoś · 17 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    ptr
    Cebula jest zdrowa. Siejcie dużo cebuli.

    · Zgłoś · 18 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    Fifka
    Cztery ostatnie wersy sa śliczne i bardzo trafiły mi do serca, ogólnie super wierszyk!!!

    · Zgłoś · 20 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    MILENA
    KTO KOLWIEK TO PISAŁ JEST SUPER TEN KTO NAPISAŁ JEST OKI CZŁOWIEK TO WIDAĆ

    · Zgłoś · 20 lat temu
  • nikt
    szkoda, ze nie skresliles polowy slow

    · Zgłoś · 20 lat temu
  • DAMAN
    Ostatnie strofy zagraly mi na uczuciach.Bardzo pieknie.

    · Zgłoś · 21 lat temu