Słowa

abojawiem

Chociaż najczęściej są potrzebne

są konieczne są jedyne. Ale jeśli

bez słów nie da się porozumieć

to bądź pewny

że słowa najbardziej są po to

żeby się okłamywać -

właśnie tak

jak nie wilk nie pies

i nie wiem kto jeszcze nie potrafi

ale człowiek potrafi.

A przynajmniej powinny być

takie chwile kiedy słowa są zbędne.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
abojawiem
abojawiem
Wiersz · 9 sierpnia 2013
anonim