O Szachach

Konrad Koper

 

Szachy są złożone jak ludzkie ciało.

Kryją możliwości tyle ile jest ziaren piasku na pustyni.

Wynik jest owiany tajemnicą jak wszechświat.

 

Sama gra, jest jak markowe wino.

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 12 sierpnia 2013
anonim