Literatura

na całe szczęście (wiersz)

Kornelia Krajewska

granice wyznaczane źle niech będą pochwalone dzieci

bo kogo nie zauważysz wyrośnie na geniusza

terrorystę albo poetę mizantropa nigdy nie wiadomo

 

co gorsze niech będą pochwalone – dzięki

za przypomnienie że najgorzej

nauczyć się wszystkiego poza ucieczką

bo cokolwiek pominiesz ma szansę się stać

kompleksem na całe szczęście będzie rzucać cień

to takie oczywiste wszystko co gorsze za sobą chowa

 

granice postawione złu

niech będą pochowane w cieniu wychowania

aforyzmów z podręcznika kiepskiej gospodyni

nie potrzebuję się tłumaczyć przenosić na obce

rewiry bez korzeni nie da się przesadzać i nie da się przesadzić

z samobiczowaniem samosądem wymierzonym jak kroki to jest granica

wypaczona złu wystawiony rachunek wyszydzone wszystko poza ucieczką


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 13 sierpnia 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca