granice wyznaczane źle niech będą pochwalone dzieci
bo kogo nie zauważysz wyrośnie na geniusza
terrorystę albo poetę mizantropa nigdy nie wiadomo
co gorsze niech będą pochwalone – dzięki
za przypomnienie że najgorzej
nauczyć się wszystkiego poza ucieczką
bo cokolwiek pominiesz ma szansę się stać
kompleksem na całe szczęście będzie rzucać cień
to takie oczywiste wszystko co gorsze za sobą chowa
granice postawione złu
niech będą pochowane w cieniu wychowania
aforyzmów z podręcznika kiepskiej gospodyni
nie potrzebuję się tłumaczyć przenosić na obce
rewiry bez korzeni nie da się przesadzać i nie da się przesadzić
z samobiczowaniem samosądem wymierzonym jak kroki to jest granica
wypaczona złu wystawiony rachunek wyszydzone wszystko poza ucieczką