przejście

Verbena

mała dziewczynka

z warkoczykami

gubi w pośpiechu gumki

w różowych rajstopach puszczają oczka

biegnąc

jak ona

dziś włożyła białą sukienkę do kostek

i buciki na obcasach

tupie szczęśliwa

stając się kobietą

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 9 głosów
Verbena
Verbena
Wiersz · 15 sierpnia 2013
anonim
  • Verbena
    Dziękuję :)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • abojawiem
    Nic dodać, nic ująć. Bo co to mam rzeczywistość spłaszczać.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Ata
    ciekawy pomysł, ale brakuje mi czegoś w wykonaniu.. może warto nad nim jeszcze pomyśleć..

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Ir
    Wątpię aby biała sukienka miała coś wspólnego z tym, że peelka stała się kobietą.
    Ładny ten fragment:

    "w różowych rajstopach puszczają oczka
    biegnąc
    jak ona"..........ale to zbyt mało na wiersz.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Mithril
    ............................naleśkowe i przegadane

    · Zgłoś · 11 lat temu