Tego dnia krążą dobre duchy i chochoł.
Przed kościołem obsypują młodych kwiatami.
Patrzą na nich duchy miłość i szczęście.
A chochoł przechadza się daleko alejkami.
Na weselu w ogrodzie wszyscy tańcują.
Poeta odczuwa obecność sił nadprzyrodzonych.
Za stawem kręci się w koło chochoł.
Gdy wszyscy ucztują ,tańczą duchy:
miłość i szczęście, spokój i rozwaga i wiele innych.
Następnie chochoł odchodzi .