Kałuża

Konrad Koper

 

Topię smutki  w kałuży.

 Woda w niej  jest plugawa.

I zmartwienia  patrzą śmiało.

 

Lecz nie biorę  ich na barki.

Bo pływa tam  też nadzieja.

 

Woda spłynie  do strumyka.

Moje myśli   się oczyszczą.

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 25 sierpnia 2013
anonim