***
(słuchając e*p*
portretuję po-
-głosy)
wiesz widziałam tęczę wśród chmur nad mariackim
wiesz co znaczy tęcza no powinieneś wiedzieć
skoro nieobca ci biblia więź boga z ludźmi
przymierze tak niebo przykryło się cieniami chmury
i tęcza wiesz ciągle nie mogę znaleźć odpowiednich cieni
do powiek ciągle nie widzę takich wiesz właściwych nie idzie
nawet o kolor czy dopasowanie ale wiesz po prostu szukam
i nadal nie ma takich powiązanych z potrzebami moich powiek
więc wróćmy (może) do tego co znalazłam bo wiesz
widziałam tęczę oczy mi ucieszyła prawie jak gra
cieniami z dłoni
ze świeczką na ścianie gdy ciemno (wiesz?)
klimatycznie wtedy (dzieje się)(widzisz?)(jak na dłoni)
(płomień mruga w garści)