Podczas jasnych dni
zwykle zbieramy klejnoty
szczęście i miłość…,
odrzucamy plewy.
Biblia i kodeks są nam drogowskazem.
Podczas ciemnych dni, gubimy się.
- Wyjęto drogowskazy i został chaos.
I nikt nie rozróżnia klejnotów od plewy.
Pragniemy by zaświecił nam baranek pokoju.
to najzwyklejsze, oazowe.................................p...
Nawet samotność można racjonalnie spożytkować, a nie co dnia wklejać teksty na tym samym poziomie, tzn. zerowym.