Pokój i Wojna

Konrad Koper

 

Podczas jasnych dni

zwykle zbieramy klejnoty

szczęście i miłość…,

odrzucamy plewy.

Biblia i kodeks są nam drogowskazem.

 

Podczas ciemnych dni, gubimy się.

-  Wyjęto drogowskazy i został chaos.

I nikt nie rozróżnia klejnotów od plewy.

 

Pragniemy by zaświecił nam  baranek pokoju.

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 7 głosów
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 30 sierpnia 2013
anonim
  • Antygraf
    Mithril, nie obrażajmy oazowego pierdolenia, okej? To jest bełkot dwulatka. Oj, wszystkich dwulatków przepraszam...

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • abojawiem
    Wiersz taki, że aż się chce żyć i nie umierać. Brawo.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Ir
    Konrad, Ty tak to wszystko pleciesz na poważnie czy dla jaj?
    Nawet samotność można racjonalnie spożytkować, a nie co dnia wklejać teksty na tym samym poziomie, tzn. zerowym.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Mithril
    to już nie jest grafomania

    to najzwyklejsze, oazowe.................................p...

    · Zgłoś · 11 lat temu