Świętość nad świętościami

abojawiem

Co to jest jeśli nie wariactwo

bo rzeczywistość

chorych umysłów

i zaślepionych jaźni.

 

A wszystko to po to

żeby rozgrzeszyć zło

usprawiedliwić niesprawiedliwość.

 

Co to jest jeśli nie robienie

z wariactwa religii

w celu nietykalności.

 

A przede wszystkim

to jest ucieczka

od odpowiedzialności

od prawa od sprawiedliwości.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 5 głosów
abojawiem
abojawiem
Wiersz · 31 sierpnia 2013
anonim
  • kopia cesarza  internetu
    Duży prawdy...

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • abojawiem
    Jak zawsze miło mi podziękować za ocenę i poinformować, że ocena wiersza najbardziej świadczy o oceniającym. A dlatego mi miło podziękować, bo co tu daleko szukać, pochwały głupców byłyby dla mnie ujmą, a może i obrazą.

    · Zgłoś · 11 lat temu