Spadające gwiazdy

D.K.

fałszywym blaskiem opromieniona
na firmament wskoczyła
złotko się starło 

 

spadła

 

pośladki boleśnie pobiła

********************

szczerym blaskiem lśniła

innym drogę wskazywała
lecz niestety 

 

spadła

 

energia się wyczerpała

*********************

lśniła światłem i nadzieją
przyszła chwila wzniosła  

 

spadła

 

marzycielom z tęsknym wzrokiem
szczęścia trochę przyniosła

D.K.
D.K.
Wiersz · 1 września 2013
anonim