Zemsta

Konrad Koper

 

We mnie jest krzywda, nienawiść

i ciemne chmury.

 

Mając dość mroku, mszczę się.

Jest ulewa i pada grad.

Groźnie błyska i grzmi.

 

Gdy ochłonąłem, zaświeciło słońce.

Wreszcie poczułem błogość.

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 1 września 2013
anonim