równowaga

Verbena

chłopczyk lubi chodzić do cyrku

zaciśniętymi piąstkami

pomaga akrobatce tańczyć na linie

nie wie że jego matka traci równowagę

balansując

bez siatki pod stopami

 

codziennie

 

pomiędzy

Verbena
Verbena
Wiersz · 4 września 2013
anonim
  • Ir
    Czytam bez tego fragmentu, który moim zdaniem nic nie wnosi, a raczej rozmywa dramatyzm:
    "zapatrzony w różowe pantofelki

    i parasolkę połyskującą srebrem"

    · Zgłoś · 11 lat
  • Verbena
    Dziękuję, Ir

    tak faktycznie brzmi lepiej

    · Zgłoś · 11 lat