Diabeł zna się…

Konrad Koper

 

Diabeł zna się na sztuce,

która trafia do serca.

Zasiewa  w nim zło.

 

Czyta też pismo święte,

by poznać argumenty

oraz sekrety Boga.

 

Diabeł jest filozofem.

Zwodzi poszukujących.

 

Zna się też na nauce.

I jest wielkim mędrcem.

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 5 września 2013
anonim