poezja

Jarosław Baprawski

chciałbym kochać

tak mocno

jak ludzie

z wzajemnością

 

potrafią

nienawidzić

 

chciałbym żyć

tak mocno

jak inni

z radoscią

 

umieją

odchodzić

 

chciałbym cię przytulić

siostro i bracie

 

lecz widać kosmos

zarósł chwastami

i tylko kurwy

cisną się

w łóżku

 

nic ponad

nie wschodzi

 

Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 5 września 2013
anonim